Grupp: Huvudforum

Emotra-nylistat medtechbolag, hisnande potential!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-21 20:05:34

Emotra listades den 28:e juni i år på Aktietorget men verkar ha passerat de flesta obemärkt så här i semestertider. Lite märkligt kan tyckas när detta i nuläget ser ut att vara ett sällsynt tillfälle till en minst sagt rejäl kursresa. Dagens extremt låga värdering av bolaget borgar för att det rimligen redan på kort sikt borde finnas potential till en minst sagt enorm uppvärdering.

• Emotra är ett medtechbolag med inriktning suicidalprevention. Bolaget har en färdig produkt som i kliniska tester hittar 97% av riskpersonerna för självmord eller självmordsförsök. Dagens befintliga instrument för sjukvården som används för att identifiera samma riskpatienter är intervjuer. Genom dessa subjektiva intervjuer identifieras idag mellan 1% och 10% av samma riskpatienter. Produkten/metoden bygger på 25 års forskning inom området.

• Börsvärde ca 13 miljoner vid kursen 6,85 kr.

• Liknande bolag på börsen i samma utvecklingsfas är i regel värderade till mellan 50 och 100 mkr. Ett börsvärde för Emotra på exempelvis 75 mkr motsvarar en kurs på ca 40 kr mot dagens 6,85 kr.

• Av bolaget bedömd årlig marknadspotential ca 20-25 miljarder internationellt.

• VD Claes Holmberg har varit operativ chef och VD/vVD för ett flertal succéer tidigare, exempelvis: Nobelpharma (Numera Nobel biocare) samt Biolin och är helt säker på stor framgång för bolagets metod. I styrelsen sitter även Margit Ferm, en av de viktigaste opinionsbildarna inom suicidalprevention samt Lars-Håkan Thorell som är upphovsman till metoden och forskat i området vid Linköpings Universitetssjukhus i mer än 40 år.

• Företaget har en objektiv och kostnadseffektiv lösning på vad som är ett av de största problemen inom dagens psykiatriska vård, att faktiskt identifiera de personer som kommer att begå självmord eller självmordsförsök.

• Bara i Sverige kostar de självmord som begås och de självmordsförsök som görs den svenska sjukvården ca 13 miljarder i direkta kostnader. Ingen hänsyn är i denna bedömning tagen till de indirekta kostnader som uppstår kopplat till exempelvis anhörigas lidande. Ämnet och området är i allra högsta grad aktuellt, så sent som lördagen den 13/7 publicerades en artikel i Dagens Nyheter som beskriver den kraftiga ökningen av självmord, försök till självmord samt svårigheten att identifiera vem som ligger i riskzonen. Antalet självmord och självmordsförsök förväntas bli högre än någonsin tidigare i år.

• Produkten räddar liv, sparar stora kostnader inom vården och löser ett inom vården erkänt problem. Ingen annan fungerande metod finns idag. Inga konkurrenter med liknande produkter finns på marknaden.

• De potentiella kunderna är de stora psykiatriska klinikerna världen runt men även allmänkliniker samt försvar och skolkliniker kommer behöva Emotras teknik.

• Varje ny studie som genomförts har bekräftat resultaten och de kliniska testerna är gjorda i samarbete med bla tyska världsledande kliniker inom området.

• Resultaten är publicerade i erkända internationella tidskrifter och inom kort publiceras man i fler.

• Ytterligare studier startar i höst i samarbete med 10 av de ledande psykiatriska klinikerna i Europa (Så kallade Key Opinion Leaders). Dessa ledande kliniker och auktoriteter kommer att fungera som ambassadörer för Emotras metod inför marknadsintroduktionen. Det finns redan tillräckliga kliniska bevis för att styrka den höga precisionen för metoden, men dessa 10 klinikers möjlighet till rejält genomslag stärks enligt styrelsens bedömning av att de kan presentera ”egna” studieresultat. Under juli/augusti kommer bolaget att presentera namnen på dessa kliniker för marknaden.

• Tillräckliga kliniska resultat finns redan idag för att erhålla CE-märkning vilket planeras inom kort.

• Man har tillräckligt med kapital för att nå fram till marknadsintroduktion 2015 men kan komma att göra mindre riktade nyemissioner. Då dock till en kurs om lägst 7,20 kr

• Bolagets styrelse och grundare äger för närvarande ca 50% av bolaget. VD ökade enligt uppgift sitt redan stora aktieinnehav i substantiellt i den nyemission som genomfördes i samband med listningen på Aktietorget till kursen 7,20 kr.

Bolaget är idag fortfarande mycket okänt men det lär det bli skillnad på så snart pm börjar släppas kring ovan nämnda ledande kliniker och ytterligare publiceringar av tidigare genomförda studier i väl ansedda vetenskapliga tidskrifter.

Oavsett om man väljer att värdera bolaget utifrån en jämförelse med mer eller mindre jämförbara bolag på samma lista i Sverige och dess värdering eller om man väljer att basera värderingen på det faktum att marknadspotentialen är enorm, att behovet finns och erkänns av marknaden redan idag samt att produkten är färdigutvecklad och saknar konkurrenter, så slås man av att dagens värdering är hisnande låg.

Ett potentiellt börsvärde på 50-100 mkr för detta bolag känns fortfarande som en relativt försiktig värdering men skulle innebära en potential på kort sikt för en kursuppgång motsvarande mellan 400% och 1000%.

Kort sagt, - Otroligt intressant bolag med en sanslös potential för kursrusning det närmsta halvåret!

På följande länk finns för den intresserade en bolagspresentation från VD:

http://aktiespararna.media.fnf.nu/17/stora_analyskvallen_i_goteborg_2013/

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.